Røverkøb af Christiania

RØVERKØB AF CHRISTIANIA
Mit forhold til Christiania kan ikke kaldes for et kærlighedsforhold.
Jeg har som politibetjent i Københavns Politi igennem mange år, været indsat på stedet til alt fra uroligheder, uorden, vold, drab og lignende episoder.
Som helt ung betjent, blev jeg udsat for min første voldsomme oplevelse der.
En gruppe christianitter havde set sig sur på mig og mine kollegaer.
De mente ikke, at vi havde noget at gøre der. Vi blev derfor angrebet med sten. Heldigvis havde vi vores indsatsudstyr på. Det tog de fleste sten men efterfølgende var det nødvendigt for mig, at udskifte min indsatshjelm. Den var gået i stykker på grund af de mange sten den havde taget imod. Jeg selv slap med blå mærker og skrammer hist og her.
Regeringen har netop indgået en aftale med Christiania og christianitterne om, at de kan købe en del af området. Det til en pris der ligger langt under markedsprisen.
Ideen er, at staten til gengæld får lov at bygge almene boliger på et andet område, der ligger på det nuværende Christiania. Et område der allerede ejes af staten.
Jeg er helt med på, at København mangler almene boliger. Denne her aftale er et forsøg på at skaffe flere af dem. Men prisen er, at regeringen reelt signalerer til det omgivne samfund, at det betaler sig at nægte at følge fællesskabets regler.
Jeg har slet ikke ord for hvor meget det krænker min retfærdighedsfølelse.
Regeringen er gået på kompromis med helt almindelige markedsvilkår, de generelle offenlige udbudsregler og retsstatens principper om, at man ikke bare kan bygge huse hvor man vil uden statens eller kommunens tilladelse.
Det er på ingen måde ligestilling mellem borgerne og det er en utrolig dårlig forvaltning af vores fælles penge.
Regeringen understøtter med denne her aftale, at christianitterne har fået deres vilje ved at lave ballade og uroligheder.
Christianitterne kan sælge det købte område i morgen til en pris der er langt, langt højere end det de har givet. Det er jo helt vanvittigt, at vi andre lovlydige borgere skal accepterer den slags administration fra regeringen.
Hold nu op hvor har jeg slet ikke ord for, hvor langt ude det her er.
Kan være et nærbillede af 1 person og skæg